Kräftröran är en populär fräsch röra som passar utmärkt till flera olika rätter och ändamål. Den har blivit väldigt populär då många associerar kräftor med exklusivitet och lyx. Men tvärtemot av vad många tror så är kräftröra inte dyrare än andra röror som till exempel laxröran. Kräftröra kan serveras som den är på till exempel en bit toast eller pumpernickel/kavring. Men den passar även utmärkt som ett tillbehör till en sommarmiddag eller som toppning till bakpotatisen! Det bästa med kräftröran är att den bara tar minuter att göra.

Ingredienser

  • En burk kräftstjärtar – Cirka 300 till 400 gram behövs
  • En dl majonnäs (Du kan blanda majonnäs och crème fraiche om du föredrar det)
  • Två msk dill – fryst eller färsk
  • Ca en tsk pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • Ett kryddmått svartpeppar
  • Ca två msk riven pepparrot (Färsk på burk funkar)

Tillagning

  1. Börja med att hälla av kräftstjärtarna, du behöver inte pressa ur vätskan då den innehåller smak och sälta som ger röran en extra smakkick
  2. Blanda ihop majonnäsen, dillen, pepparroten och kräftstjärtarna. Notera att du inte behöver skära stjärtarna men om man föredrar mindre bitar så går det att dela dem i två.
  3. Tillsätt peppar, salt och citronen och smaka av. Tillsätt mer om det saknas enligt dig.
  4. Servera till sist röran ovanpå brödet eller potatisen. Låt gärna stå en timme i kylen innan servering.