Laxröra är en riktigt god och populär röra som går att använda som en förrätt eller som tillbehör till en måltid. Då rörans smak är ganska mild och fräsch så brukar de flesta gilla den och den är ett säkert kort till den som vill servera en enkel förrätt eller som tänkte bjuda på bakad potatis. Laxröran serveras traditionellt ovanpå toast men fungerar även väl toppad ovanpå ägghalvor.

 

Ingredienser

  • 150 gram lax – Kallrökt (Fungerar med gravad lax också)
  • 3st msk gräslök
  • 0,5 dl dill – Färsk eller fryst
  • Ca 1msk pressad citron
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med att skära ner laxen i småbitar. Då det ska bli en röra så kan man ha lite mindre bitar hellre än stora munsbitar, då den ska ätas på toast. Hacka sedan ner löken så att det blir riktigt smått.
  2. Bland sedan ner laxen, löken och dillen. Vänd ingredienserna försiktigt med en sked så att du inte mosar laxen.
  3. Blanda till sist ner resten av ingredienserna, Crème Fraiche, citron och kryddorna. Återigen så blanda det försiktigt så att det inte blir mos av det hela.
  4. Till sist så servera ovanpå toast, kavring, ägg eller bakpotatis. Toppa gärna med en skiva citron för att det ska se riktigt aptitligt ut!