Löjromstoast när du tröttnat på skagen. Man kan inte alltid äta Toast Skagen. Därför kommer här ett tips på en annan odödlig förrätt, nämligen Löjromstoasten. Men enkla medel kan man åstadkomma en förrätt i världsklass. Tänk att lite löjrom, crème fraiche & rödlök kan vara sågott på ett smörstekt ljust bröd? Är det bara vi som ser likheten med en annan väldigt god förrätt?

Ingredienser till Löjromstoast för 4 personer

 • 100 g Löjrom
 • 4 Skivor vitt formbröd
 • Smör till stekning
 • 1/2 dl Crème fraiche
 • 1/2 Rödlök
 • Citron
 • Dill

Hur gör man då Löjromstost

 1. Skärbrödet i rektangelformer.
 2. Stek i smör tills de fått en gyllene fint färg.
 3. Lägg en klick Crème fraîche på toasten
 4. Lägg en klick löjrom på toasten
 5. Toppa med hackad rödlök, citron & dill.

Egentligen behövs inga mått till denna läckra förrätt. Förresten så borde alltid löjromstoast serveras som buffé så man kan ta hur mycket man vill av det goda! Om plånboken inte riktigt tillåter löjrom eller om det är svårt att få tag i kan det vara minst lika gott att göra en toast med sikrom, forellrom eller stenbitsrom.

Om man vill servera Löjromstoast på ett elegant vis så kan man forma rommen till ”ägg” med hjälp av två teskedar. Genom att göra likadant med crème fraîchen och lägga bredvid blir det väldigt tjusigt.

Vad ska jag dricka för vin till löjromstoast?

Till löjromstoast dricker du med fördel ett glas mousserande torrt vin. Gärna franskt och helst av allt en Champagne. Vill man komma undan något billigare så rekommenderar vi någon Cremant från Frankrike. Eller någon Cava ifrån Spanien. Dessa två är benämningar av mousserande vin enligt champagnemetoden. Alltså att man gör dem som man gör vinerna i Champagne. Men eftersom de inte kommer ifrån det området får de inte heta så.

Vad ska jag dricka för öl till löjromstoast?

Välj en humlefrisk pils av tysktyp, gärna med citrustoner. Lite tuffare tag funkar också, vad sägs som en torr mörk lager med lite kaffetoner?