Även fast man vill äta Toast Skagen varje dag så får man ibland skärpa till sig och bjuda på något annat. Vad sägs om en klassisk nubbesallad?

Ingredienser i Nubbesallad

  • 5 kokta kalla potatisar
  • 5 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 5 matjesillfiléer
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 dl vanlig majonäs
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja

Hur gör man Nubbesallad?

  1. Tärna potatis, ägg matjesill och rödlök.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål.

Låt nubbesalladen stå i kylen ett par timmar för att dra åt sig av smakerna. Servera nubbesalladen som den är eller på något gott bröd. Garnera gärna med salladsblad, rädisor eller ganske gräslökstrån. Blir man törstig är det alltid gott med kall öl och snaps till, förrätten heter trots allt nubbe sallad.. Men man behöver inte alltid dricka alkohol till, Nubbesalladen är minst lika gott med ett glas kall mjölk!

Traditionellt serveras Nubbesalladen på julbordet samt till påsk & midsommar. Men det finns inget som säger att man inte kan avnjuta denna lilla anrättning mitt i veckan, helt utan köttbullar & prinskorv!