Leif Mannerström är en av Sveriges mest kända kockar. Hans flaggskepp är restaurang Sjömagasinet i Göteborg. De senaste åren har han förekommit flitigt i tv-rutan och i program som bland annat Sveriges mästerkock har han tagit Svenska folkets hjärtan med storm.

Toast Skagen Mannerström, är hemligheten dijonsenap?

[ingredients title=”Ingredienser till 4 personer”]

  • 1 kg färska räkor
  • 1½ dl majonnäs (gärna hemmagjord)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 knippe finskuren dill
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 bunt finskuren gräslök
  • salt och peppar
  • 4 skivor bröd
  • Löjrom
  • Salladsblad

[/ingredients]
[directions title=”Gör så här”]

  1. Skala räkorna.
  2. Blanda majonnäs, Creme Fraiche och senap med dill, rödlök och gräslök.
  3. Salta och peppra.
  4. Blanda i räkorna.
  5. Lägg ett salladsblad på brödskivan och lägg sedan upp röran.
  6. Garnera med löjrom och några dillkvistar.

[/directions]
Toast Skagen Mannerström Receptet är hämtat ur hans kokbok: Mannerströms skaldjur, under receptet skagenröra. Tycker du om receptet ska du titta närmare på hans kokbok och om du gillar skaldjur är detta definitivt ett bokexemplar som bör finnas i ditt bibliotek!

Lär dig mer

Leif på Wikipedia